Tudtad, hogy Shrek-et egy igazi emberről mintázták?

Ahogyan azt sokan tudjuk a legtöbb mese egy valóságos történeten alapul. Biztosan kevesen gondolták volna, hogy az egyik legnépszerűbb mai mese hőst, Shrek karakterét is egy igazi hús vér emberről mintázták.

 

 

Shrek ihletője Maurice Tillet, egy francia profi birkozó volt, aki 1903-ban született. Gyerekkén teljesen normális külseje volt, baba arca miatt az Angyal becenevet kapta. Kamaszként támadta meg egy különleges betegség az akromegália, aminek hatására a csontjai kontrollálatlanul kezdtek nőni, míg végül teljesen eltorzult a teste. Kiemelkedően vágott az esze, jó tanuló volt, fogékony volt a nyelvekre, összesen 14 nyelven beszélt folyékonyan, kitünően sakkozott. Jogi iskoláit jelesre végezte, de nagy álma az volt, hogy színész lehessen. Ügyvédi karrierjébe külseje miatt nem mert belekezdeni , mert félt attól, hogy betegsége miatt a tárgyalóteremben nem fogadnák el.

 

 

 

A történések kicsit sem törték meg a fiatal franciát. Elindult szerencsét próbálni Amerikába, ahol profi birkózónak állt, és hatalmas sikereket aratott. Különös külseje és szenzációs győzelmei miatt a helyi publikum kedvencévé vált. Hamarosan a magazinok címlapjára került, a sajtó imádta , nem kellett sokat várnia ahhoz, hogy megkapja élete első filmszerepét is. Torz külseje ellenére nagyon barátságos volt, a birkozó szőnyegen kívül sosem keveredett verekedésbe, mindenki szerette Őt.

1953-ban szívrohamban halt meg. Halála előtt egy évvel. Louis Linck Chicago-i szobrász egy szobor sorozatot csinált róla, melyek közül az egyik még most is megtekintheto a Chicago-i International Múzeumban.

 

 

 

Hozzászólások:

Van még mit megnézni:

Fényképezés miatt letartoztatták és lelőtték a kutyáját a rendőrök! Elképesztő videó!!

Elképesztő esetet kameráztak le Amerikában. Egy fiatalember kutyasétáltatás közben lefényképezte a rendőri intézkedést erre letartóztatták és lelőtték a kutyáját is! Nézd meg a Videót!          Sorban állás helyett vásárolj online, Converse termékek akár 90% kedvezménnyel,az OutletSale.hu oldalon, Kattints      

Nagyon komoly kis szerelés! Nektek is tetszik? :)

Nektek bejön ez a cipő? :)

Ilyen időben a már a kicsik is felkapják a legtrendibb rucijukat...

Kereses