Érdekességek, amit eddig biztosan nem tudtál a Szörnyecskékről!

 

A szörnyecskék, ismeretlen, hüllőszerű lények, akiket immáron 30 éve, 1984-ben ismerhettük meg a „Szörnyecskék” című moziban. Sok más élőlényhez hasonlatosan, ők is falkában járnak, és egy alfahím vezeti őket. Ő természetesen okosabb, és erősebb a többi lénynél. Jelen esetünkben a Stripe néven elhíresült kis gonosztevő tölti be ezt a szerepet.

 


Persze Stripe és társai sem voltak mindig csúfak, ijesztőek és gonoszak. A szörnyecskék életciklusukat „Mogwai-ként” kezdik. Eredetileg kedves békeszerető lények, akiket egy Mogturmen nevű tudós hozott létre, egy távoli bolygón. A leghíresebb és legismertebb Mogwai, természetesen Gizmo.

 


A Szörnyecske anatómiája

 

A Mogwai, egy kicsi, szőrős, rágcsálószerű lény, kísértetiesen hasonlít egy koalára. Főemlősök, nagy füleik vannak, három pici ujjuk és lábujjuk. Szőrzetük színe változó, Gizmo például fehér és barna volt, de regisztráltak már fekete, és narancs színű példányokat is. Persze típusonként más-más egyedi jellegzetesség is felbukkanhat, mint a mohawk szőrzet, vagy a különböző formájú fülek.

 

A Daffy névre hallgató Mogwai

 

A Mogwai más emlősöktől eltétrő módon szaporodik, utódokat akkor hoz létre, ha nedvesség éri. Ilyenkor szőrzetéből, apró, márványszerű golyók tűnnek elő, melyek aprócska magként növekedni kezdenek, majd nagyon rövid időn belül újabb Mogwai-okká válnak. 

 

Eredetileg létrehozóik a béke követeinek szánták őket. Kedves kis barátságos lények, akik arra hívatottak, hogy más bolygókra vigyék, alkotóik jóakaratát. De van amivel ők sem számoltak… ha a Mogwai éjfél után eszik, bebábozódik… és teljesen átalakul. Nyálkás báb formáját öltik, majd teljes metamorfózison esnek keresztül. A folyamat mindössze egy-két órát vesz igénybe, és máris kész a baj! Kifejlődik a „Szörnyecske”

 

A bebábozódott Mogwai

 

A kifejlett szörnyecskéknek különböző fajtái, és kinézetei vannak. Pikkelyes, hüllőszerű lények, nagy denevér fülekkel. Három éles karmuk van mind kezeiken, mind lábaikon. És bizony fogazatuk is tű élessé válik. Színe és kinézete azonban különböző lehet. Felveszik a zöld, a barna, vagy akár a fekete különböző árnyalatait is. Mind intelligenciájuk, mind erejük mértéke megváltozik, természetük gonosszá, és erőszakossá válik. Képesek gépeket, technikai, és kézi eszközöket is használni, sem saját sem társaik életét nem becsülik sokra. Sőt, szórakoztatónak találják egymás halálát, néha maguk tűntetik el társaikat, a föld színéről. Akad azonban természetesen gyenge pontjuk is. Kifejezetten utálják például az erős fényt, és a napot is.

"természetük gonosszá, és erőszakossá válik" :)

 

 

 

A kifejlődött példányok!

 

 

Hozzászólások:

Van még mit megnézni:

A legmeghatóbb reklám...

  Azt hiszem erre szavak sincsene, minden idők legmeghatóbb apa-lány rekláma. Kötelező megnézni! De a zsebiket készítsétek be!  

Ezek idén a legjobb halloweeni tökök!

Bár nem mindenki igazi művész, azért így halloween közeledtével mindannyian szeretünk mókás tököket faragni. Íme az idei év legkreatívabb alkotásai, hátha nektek is jó ötleteket adnak.    A Mignon tök     Holló a hold előtt   Tűzokádó sárkány   Egy kis családi egyveleg:       Rémisztő éjszaka:    Monty Burns   Sikoly     Dr. ...

A srác, aki "megragadta" a napot! :)

Fotók, amik bearanyozzák a napodat! Nézd meg te is! :)

Kereses