Nem mindegy, hogy mivel játszik a gyerek

Hatalmas szerepe van a jól megválasztott játékoknak a gyerekek készségeinek kialakulásában, így érdemes fejlettségi szintjük alapján választani a kínálatból. A különböző életkorú gyerekek más és más játékokkal játszanak szívesen.

 


 
Izomkontroll, halló- és érzékelő, valamint egyensúlyozó képesség – és még lehetne folytatni a gyerekek első éveiben kifejlődő képességek és készségek listáját.
 
A babák az első 12 hónapban változnak a leggyorsabban. Fejlődésük meghatározott irányban, fejtől a lábujjig halad, így elsőként a szem izmai, majd az arc- és nyakizmok, végül pedig a törzs és a lábak mozgatása válik akaratlagossá. A csecsemők számára érdemes kiságyra, babakocsira rögzíthető, minél színesebb, kontrasztos játékokat beszerezni. A babák mindössze 20-30 centiméternyi távolságból tudják elég jól megfigyelni az egyes tárgyakat, így a játékokat közel kell elhelyezni hozzájuk.

 


 
Többnyire fél éves kor körül kezdődik a fogzás. Ilyenkor a hűthető vagy textilből, esetleg szilikonból készült rágókák nagyon praktikusak, ráadásul a baba fájdalmát is enyhítik.
 
Menni, szaladni, építeni, rombolni és újra összerakni – ezek az elfoglaltságok az 1 és 3 éves kor közötti kisgyerekek kedvenc elfoglaltságai. Kiváltképp élvezik emellett a felnőttek utánzását, a mászást és a gyurmázást is. Az ilyen játékok nem csupán remek szórakozást nyújtanak, hanem az egyensúlyozó, a motoros készségek, valamint a logikai gondolkodás és a kreativitás fejlesztésében is jó szolgálatot tesznek.

Játéktraktorok széles választéka, az OutletSale.hu oldalán!


 
Ahogyan nő a gyerek, úgy lesz egyre nagyobb igénye a különböző mozgásformákra. Az óvodás korúak többsége szívesen kezd sportolni, így a kétkerekű biciklik, rollerek jó választást jelentenek ebben az időszakban. Az óvódások szeretik a szerepjátékokat is, a játék babák segítségével pedig gyakorolhatják a különböző a társadalmi szerepeket. A LEGO és az ahhoz hasonló építőjátékok a koncentrációs képesség fejlődésében is segítenek.

 


 
Az óvodáskor végén elkezd kialakulni a kötelességtudat, ami az iskolaéretté válás egyik fő feltétele. A gyerekek érdeklődését ebben a korban a szülők a környezet alakításával tudják befolyásolni, ezért fontos például, hogy milyen tévézési szokásokat alakítanak ki, és milyen mozifilmek megnézést engedélyezik.

 

Minden ami a gyermek egészséges fejlődéséhez kell! Készségfejlesztő játékok széles választéka, az OutletSale.hu oldalán!

 

Hozzászólások:

Van még mit megnézni:

Nézd meg Te is a magyar táncosok produkcióját a Brit tehgetségkutatóaban, mellyel hatalmas sikert arattak!

29 vicces pendrive a nagyvilágból!

Életünk szerves részévé vált a könnyen mindenhol nálunk hordható, megbízható adathordozó a pendrive. Manapság már mindenkinél van legalább egy. Sokan azonban a megszokott formáktól szívese dobják fel őket extrém külsővel! Összegyűjtöttök a 29 legviccesebb pendrive-ot a nagyvilágból!    1. A varrás a szerelmeseinek!  2. Star Wars rajongóknak     3. Matrjoska ...

A por művészete!

Ha piszkos autót lát, azonnal beindul a fantáziája Scott Wade-nek, aki művészi színvonalra emelte a poros kocsik dekorálását. :)  

A 13 éves kisfiú, és az ő házi Pythonja! Elképesztő! Nézd meg te is!

Kereses