Tíz ok, hogy ne nézz többet pornót

A pornófilmek nézése elsősorban a férfiakra jellemző bevallottan, bár egyre több nő vállalja fel, hogy bizony ő is megnéz ilyen jellegű alkotásokat néhanapján. A pornónak azonban, közkedveltsége ellenére, számos negatív hatása is lehet az életünkre, amik miatt jobb inkább lemondani róla. Az alábbiakban 10 okot sorolunk fel, amiért érdemes leszokni a pornófilmekről.

 


  1. Függővé tehet. Ez bizony nem vicc, vannak, akik képesek annyira rákapni a pornóra, hogy rosszul érzik magukat, ha legalább egyet nem néznek meg egy nap.
  2. Hatással van az emberi kapcsolatokra. Mégpedig úgy, hogy antiszociálissá tesz. Ez is kapcsolódik valamiképpen a függőséghez, mert általában a függőkre jellemző, hogy inkább pornót néznek, minthogy tárasági életet éljenek.
  3. Pszichológiai gondokat okozhat. Mivel a pornónézés általában egy titokban végzett tevékenység, szégyenérzetet és bűntudatot válthat ki, ami depresszióhoz vezethet.
  4. Irreális elvárásokat válthat ki magunkkal szemben. A pornószínészek külsején profi fodrászok, sminkesek dolgoznak, a testük karbantartása pedig elvárás. Saját magunktól azonban hiba lenne hasonló megjelenést elvárni, a valóságban ők sem így néznek ki.
  5. Tönkreteszi a szexuális életet. Meglepő, de igaz lehet: annyira magasra helyezheti az ingerküszöböt, hogy a „hagyományos” szex már nem elégíti ki azt, aki túl gyakran néz pornót.
  6. Merevedési zavart okozhat. Ez az előző ponttal van összefüggésben, valamint azzal, hogy a pornófüggők egyszerűen túl sokat maszturbálnak, így kielégülnek saját maguk által.
  7. A szexuális célú emberkereskedelem mozgatórugója. Ezt nem kell túlmagyarázni: sokan nem saját akaratukból csöppennek a szexiparba, hanem erőszakkal. Az ok természetesen a pénz.
  8. Több nemi erőszakot eredményez a nők ellen. A legtöbb pornófilmben a nő használati tárgy. Aki ezen filmek rabja, hajlamos lesz szintén így tekinteni rájuk.
  9. Erőszakos viselkedést vált ki. Az előző ponttal függ össze, egyre többek fantáziájában jelenik meg az erőszak.
  10. Veszélyes a gyerekekre és a tinédzserekre. Mivel sajnos a neten keresztül szabadon hozzáférnek a pornóhoz, negatívan befolyásolhatja a szexualitásról alkotott képüket.

Soul Star férfiruházat, most akár 74% kedvezménnyel!

Hozzászólások:

Van még mit megnézni:

Így rajzolj sárkányt egyetlen ecsetvonással! Elképesztő, nézd meg te is! :)

Művészet! Csodálatos, nézzétek meg ti is!

Zárj össze négy graffiti művészt egy üres raktárban, és nézd meg mi történik! :)

12 színész aki teljesen hasonlít a történelmi személyre, akit játszott

Amikor egy híres emberről készül film az őt játszó színész karakterének azon kívül ,hogy megismeri az általa játszott ember jellemét, gesztikulációit természetesen a külsejének is a legjobban kell hasonlítania rá. A BoredPanda.com által összegyűjtött sorozatban a legjobban megformált színész karaktereket gyűjtöttök össze nekte.       Helly Hansen cipők, ruhák, ...

Kereses