John Haigh, a savfürdős gyilkos

John Haigh, a savfürdős gyilkos Angliában garázdálkodott az 1940-es években. Hat gyilkosságot ismert be, de valójában valószínűleg kilenc írható a nevére. Áldozatait kénsavban oldotta fel, a maradványokat pedig a csatornába öntötte. Tetteiért halálra ítélték, és 1949-ben felakasztották.

 

John George Haigh 1909-ben született Stamfordban, az angliai Lincolnshire-ben. A szülei, a mérnök John Robert és Emily egy konzervatív protestáns szekta tagjaként az aszkéta életmódot pártolták. A fiú apja egy háromméteres kerítést emelt a ház köré, hogy kizárja a külvilágot. Haigh később bevallotta, hogy gyermekkorában vallásos rémálmok gyötörték.

 

 

Az első gyilkosság

 

Első gyilkosságát 1944 szeptemberében követte el. A londoni Glouster Roadon lakott akkoriban, amikor egy nap összefutott egy régi, vagyonos főnökével, William McSwann-nal egy kensingtoni pubban. A férfi bemutatta Haigh-t a szüleinek, Donaldnak és Amynek, akik megemlítették neki, hogy ingatlanokba fektettek be. 1944. szeptember 6-án William McSwann eltűnt. Haigh később bevallotta, hogy lecsalogatta a férfit házának alagsorába, fejbeütötte, aztán egy majd’ kétszáz literes tartályba tette, és kénsavat öntött rá. Két nappal később, amikor a holttest már folyékonnyá vált, visszatért, és a maradékot egy csatornanyílásba öntötte.

 

Ha borzongásra vágysz, keresd te is a legnépszerűbb horror pólókat. A mountainpolo.hu oldalán!

 

 

 

További gyilkosságok

 

Haigh McSwann szüleinek azt mondta, a férfi Skóciába utazott, hogy ne kelljen jelentkeznie katonai szolgálatra. Majd amikor a háború véget érte után a férfi szülei gyanakodni kezdett, fiuk miért nem tért vissza még mindig, őket is megölte. 1945 júliusában ugyancsak elcsalogatta őket házának alagsorába, majd hasonló módon végzett velük. Áldozatai nevére papírokat hamisított, hogy eladhassa ingatlanaikat. Meg volt győződve róla, hogy ha a rendőrség nem talál holttestet, nem tudják elítélni gyilkosságért.

 

 

Elfogása

 

A rendőrség hamarosan lopás és család vágjával körözni kezdte Haigh-t. Több, áldozatai nevére szóló dokumentumra bukkantak nála. A későbbi nyomozás során az alagsorban talált emberi maradványok között a patológus Keith Simpson három emberi epekövet fedezett fel. Haigh-t ezután halálra ítélték, és a Wandsworth-i Börtönbe került. Állítólag megkérte az egyik felügyelőt, Jack Morwoodot, hogy tartsanak egy próbaakasztást, hogy ha eljön az idő, minden rendben menjen; de kérését nem teljesítették. Végül a férfit negyvenéves korában, 1949. augusztus 10-én kísérték az akasztófához.

 

Ha borzongásra vágysz, keresd te is a legnépszerűbb horror pólókat. A mountainpolo.hu oldalán!

 

Hozzászólások:

Van még mit megnézni:

Minden amit tudnod kell H.H. Holmes-ról, akit Leonardo DiCaprio fog visszahozni az életbe, a the Devil in the White City című filmben!

Mindig izgatottak vagyunk amikor Leonardo DiCaprio beleveti magát egy-egy filmszerepébe, nem csak azért mert hihetetlenül tehetséges színész, hanem azért is, mert mindig olyan karaktereket választ, amilyeneket senki más. És bizony a most választott személyisége, talán a legrejtélyesebb mind közül.       A múlt hónapban bombaként robbant a hír, hogy Leo a sorozatgyilkos ...

Dennis Rader, a kötözős gyilkos

Dennis Rader amerikai sorozatgyilkos legalább tíz embert ölt meg Kansasban 1974 és 1991 között. Áldozatait megkötözte, megkínozta, fojtogatta, aztán meggyilkolta. 2005-ben elfogták és tízszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték; jelenleg is ítéletét tölti.   Dennis Rader 1945-ben született a kansasi Pittsburgben. Nevéhez legalább tíz gyilkosság fűződik, amelyeket ...

Joachim Kroll, a duisburgi emberevő

Joachim Kroll egy német sorozatgyilkos volt, aki rendszeresen evett áldozatai testéből. Nyolc gyilkossággal vádolták meg, de aztán még hetet bevallott. 1982-ben kapott életfogytiglani büntetést, és 1991-ben halt meg szívrohamban egy Bonnhoz közeli börtönben.   Joachim Kroll 1933-ban született az akkori Hindenburgban (mai Zabrze). Későbbi gyilkosságai miatt a Ruhr-vidéki kannibál ...

Ted Bundy, a sármos pszichopata

Ted Bundy az amerikai történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa, aki részben sármjának köszönhette, hogy sikerült behálóznia későbbi áldozatait. Számos fiatal nőt erőszakolt és ölt meg, és holttestüket is megbecstelenítette.   Theodore Robert Bundy 1946 novemberében született a vermonti Burlingtonban. 1974 és 1978 között hét államban több nőt is megölt. Egy évtizednyi ...

Kereses