Szabó Zoltán - A balástyai rém

Egy rendbeli, előre kitervelten, nyereségvágyból, más aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés, és 1 rendbeli lőfegyverrel való visszaélés bűntettében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2003. november 20-án Sz. Zoltán (1968 – balástyai lakos) vádlottat. 


Ezért őt I. fokon, halmazati büntetésül, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. Az ítélet ellen a vádlott felmentésért, illetve az ítélet enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, míg a védő felmentést kérve fellebbezett.


A nyolc osztályos végzettséggel rendelkező, alkalmi munkákból élő Sz. Zoltán gyakorta megfordult a balástyai presszóban, ahol későbbi áldozataival is megismerkedett.

 

 

J. Róbertné sértett, balástyai lakos 1998. április 28-án a délelőtti órákban dolgozott először a balástyai presszóban, ezt megelőzően ott vendégként többször is szórakozott. Első munkanapján a sértett a déli órákban indult el lakására a presszóból, s útközben találkozott Sz.Zoltán vádlottal, aki ismeretlen indokkal rábeszélte arra, hogy menjen el vele a presszótól mintegy 5 kilométerre lévő tanyájához. Itt a vádlott a sértettet bántalmazta, egy ismeretlen kemény tárggyal többször is a koponyájára ütött. A sértett agya oly mértékben károsodott, hogy nem sokkal a bántalmazás után a nő meghalt. Sz. Zoltán a sértett holttestét a tanyától mintegy 40-50 méteres távolságban elásta. Az eltemetés előtt az áldozta alsó testrészét a vádlott lemeztelenítette, a nő farmernadrágját a holttest mellé külön helyezte el.

 

Sz. Bernadett sértett 1998 nyarán szintén a balástyai presszóban dolgozott, s itt volt alkalmazásban a sértett nővére is, akit a vádlott személyesen ismert. Az év július 16-án este 10 óra körül J. Sz. Bernadett a presszóból indult el balástyai lakásra, s útközben találkozott a vádlottal, aki őt is tanyájára csalta. Ott áldozatát Sz. Zoltán nyak és fejtájékon bántalmazta, mely a nő halálához vezetett. A sértettet a vádlott a tanya közelében ásott helyen temette el, használati tárgyaival és ruháinak egy részével együtt. A sértett tetemét lemeztelenített állapotban, fej nélkül találták meg.

 

 

K. Mónika sértett, jászkarajenői lakos Bakson élt, és rendszeresen prostitúciós tevékenységet folytatott az E5-ös út Balástya környéki szakaszán. 1998. augusztus 25-én este 10 óra körül a sértettet szállásadója, K. János autóval szállította ki az E5-ös útra, Balástya külterületére, a Szegedre vezető útszakaszhoz. Ezt követően pontosan meg nem állapítható időpontban ismeretlen személy arra kényszerítette a sértettet, hogy az út mellől a Budapest-Szeged közötti vasúti sínpálya felé menjen el vele. Az úttól távolabb, pontosan meg nem állapítható helyen a tettes egy zsineggel áldozatát megfojtotta, a tetemet a sínre fektette úgy, hogy fűvel és egyéb növényzettel letakarta. K. Mónika holttestén azon az éjjelen egy tehervonat haladt át először. 

A vádlott a tettét elismerte, de mivel a bíróság a lefolytatott eljárás során nem találta minden kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy K. Mónikát Sz. Zoltán ölte meg, ezt a cselekményt nem rótták a vádlott terhére.

 

Ha borzongásra vágysz, keresd te is a legnépszerűbb horror pólókat. A mountainpolo.hu oldalán!

 

 

 K. Terézia sértett P. Krisztinának, a vádlott élettársának volt gyermekkori barátja és a vádlottat is régebb óta ismerte. A sértett 2000 februárjában költözött el családjától és néhány hétig szívességből a vádlotték által is használt tanyán lakott. 2000 nyarán Sz. Zoltán a sértettet T. János tanyájához közeli gyümölcsösbe csalta, rábeszélve arra, hogy a tanyából tűzoltótömlőket tulajdonítsanak el azért, hogy azokat később értékesítsék és a vételárat egymás között elosszák. A vádlott a sértettet a balástyai presszótól mintegy 3,2 kilométerre lévő szilváskertbe vitte, ahol Sz. Zoltán a nőt egy zsineggel megfojtotta, majd a lemeztelenített holttestet a vádlott a helyszínen eltemette. A helyszínelés során a sértett ruházatát nem találták meg.

 

Abból a körülményből, hogy J. Róbertné, J. Sz. Bernadett és K. Terézia fiatal nők voltak, akiknek tetemét részben, vagy teljesen lemeztelenített állapotban temette el a vádlott, a Csongrád Megyei Bíróság azt a következtetést vonta le, hogy Sz. Zoltánt a bűncselekmények elkövetésekor szexuális indíttatás motiválta.

 

 

 Sz. Zoltán vádlott és Sz. Hajnalka egymással közelebbi kapcsolatban álltak, így a vádlottnak tudomása volt arról, hogy a sértett használt mobiltelefonok értékesítésével foglalkozik. Ezért Sz., annak érdekében, hogy nagyobb összegű készpénzt szerezzen, felajánlotta Sz. Hajnalkának, hogy olcsón sok mobiltelefont tud számára beszerezni, ha azok vételárát neki átadja. A vádlottnak nem állt szándékában az ígért mobiltelefonok megszerzése, erre nem is volt lehetősége. Ennek ellenére a vádlott bíztatására Sz. Hajnalka 2001. augusztus 21-én 305 ezer forintot vett ki számlájáról, majd Sz. Zoltánnal esti találkozót beszéltek meg. A vádlott tanyájához Sz. kerékpárral, míg a sértett robogójával ment. A tanyánál Sz. a sértettől 300 ezer forintot elvett, majd a nőt egy zsinórral megfojtotta, és a holttestet a tanyától mintegy százméternyire elásta. A sértett robogóját, valamint egyéb értéktárgyait a mintegy egy kilométernyire lévő víztározó gödörbe dobta a vádlott.

 

 

 

Sz. Zoltán tanyájában egy darab, 6,35 mm-es kaliberű Browning pisztolyt rejtett el, ami lőfegyvernek minősül. Lőfegyver tartására a vádlott engedéllyel nem rendelkezett.

Sz. Zoltán vádlott az I. fokú tárgyaláson élt a vallomás megtagadási jogával. Írásban előterjesztett nyilatkozatában korábbi, nyomozati eljárás során tett beismerő vallomásait visszavonta, arra hivatkozással, hogy az őt kihallgató rendőrök kényszerítették annak megtételére.

 

Ha borzongásra vágysz, keresd te is a legnépszerűbb horror pólókat. A mountainpolo.hu oldalán!

 

 

Forrás : "Promenad.hu"

 

Hozzászólások:

Van még mit megnézni:

Báthori Erzsébet, a Vérgrófnő

A hírhedt Báthori Erzsébet grófnő alakját számtalan legenda övezi. Állítólag mintegy hatszáz fiatal nőt megölt, megkínozta a szolgálóit, szűzlányok vérét itta és meg is fürdött benne, hogy örökké fiatal maradhasson.   Báthori Erzsébet 1560-ban született Nyírbátorban, apja Báthori György, anyja Báthory Anna, annak testvére pedig Báthory István fejedelem volt. ...

Balogh Lajos a battai rém

Százhalombattai rém: újra öl, ha szabadul "Azt gondolom, nincs mindenkinek joga arra, hogy éljen." Öt gyilkosság, és feltehetően további erőszakos bűncselekmények gyanúsítottját vette őrizetbe a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A százhalombattai kettősgyilkosságon kívül, Balogh Lajos bevallotta a májusban eltűnt M. Krisztina, és a júliusban eltűnt H. Hajnalka megölését. ...

Pándy András - 6 áldozat

Az utolsó gyilkosság után három évvel a bűntárs leány jelentkezik a rendőrségen, ám apja bolondnak titulálja, és ezzel négy újabb évre elhessegeti a nyomozókat. Aztán persze teljes erővel nyomoznak Belgiumban, Magyarországon, Kanadában és Ausztriában. Minden kellék megvan egy horrorfilmhez, ám az élet ismét fordulatosabb, mint a legvadabb forgatókönyv. Nincs ugyanis meg ...

Richard Trenton Chase, a sacramentói vámpír

Richard Trenton Chase hat embert ölt meg egy hónap leforgása alatt Kaliforniában 1977-1978 fordulóján. Becenevét, a sacramentói vámpírt azért kapta, mert evett áldozataiból, és ivott a vérükből. Halálra ítélték, de harmincéves korában a börtönben gyógyszerekkel öngyilkosságot követett el.   Richard Trenton Chase 1950-ben született. Brutális gyilkosságait egy furcsa ...

Kereses