Hogyan adjuk le a leggyorsabban az ünnepi menü okozta plusz kilókat?

 

A karácsonyi időszak alatt bizony könnyedén felkúszhat bárkire 1-2, de akár 4 kiló felesleg is, hiszen ilyenkor mindannyian szeretünk jóízűen falatozni mind a főételekből, mind pedig a különféle ínycsiklandó édességekből. Vendégségben pedig ugye nem illik visszautasítani a kínálást, így aztán könnyedén azon kaphatjuk magunkat, hogy a pár nappal ezelőtt még kényelmes nadrág, már csak alig-alig akar feljönni ránk. De ekkor sem kell persze kétségbe esni, mert néhány egyszerű szabály betartásával könnyedén megszabadulhatunk azoktól a fránya pluszkilóktól.

 

A fokozatosság elve

 

Bár mindannyian örülnénk, hogy ha a felesleges kilók ugyanolyan gyorsan olvadnának le, mint ahogy felszaladtak, de ha szigorú koplalásba kezdünk, és így esetleg sikerül is leadni néhány kilót, az akkor sem lesz hosszú távú eredmény. Ezért nincs is értelme ennek a módszernek, mert a hirtelen felszaladt kilókat csak lassan, fokozatosan szabad ledolgozni.

 

 

A hangsúly a ledolgozáson van, hiszen nem várhatjuk, hogy mozgás és erőfeszítés nélkül fognak a zsírpárnák eltűnni. A fogyókúra önmagában nem elég hatékony módszer, ezért fontos, hogy beépítsük a mozgást is a mindennapjainkba. Így elmehetünk edzeni vagy akár futni is, de otthon is tornázhatunk, valamint a szobabicikli is nagy segítségünkre lehet. De a sportolást is csak fokozatosan kezdjük el, így eleinte csak kisebb távokat fussunk, vagy könnyebb súlyokat emelgessünk. Így biztosan nem terheljük majd meg túlzottan az eltunyult testünket. Amikor pedig már formába lendültünk, akkor lehet szépen fokozni a mozgás intenzitását.

 

Ha formába hoztad magad, hozd formába ruhatáradat is. Válogass a legtrendibb cipők közül, a FashionSale.hu oldalán:

 

Irány a medence!

 

Bizony, az egyik leghatékonyabb mozgás a kilók leadása szempontjából is az úszás, hiszen úgy tudjuk minden izmunkat és az egész testünket megmozgatni, hogy közben egyáltalán nem terheljük meg túlzottan a szervezetünket. Így bátran úszkáljunk karácsony után is, mert a hatás garantált!

 

Izzadjuk le a felesleget!

 

Ha pedig már az uszodában vagyunk, akkor nem érdemes kihagyni a szaunát sem.  Hiszen amellett, hogy roppant kellemes percekben lehet részünk, a szauna jelentősen serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, valamint remekül méregteleníti és salaktalanítja az egész szervezetünket is. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy minél előbb sikerüljön megszabadulni a felesleges kilóktól.

 

A megfelelő étkezés

Enni akkor is kell, ha épp fogyni szeretnénk, ezért semmiképpen se koplaljunk, ugyanis az csak még jobban legyengíti a szervezetünket. Ráadásul a karácsonykor elfogyasztott nagyobb mennyiségű étel kitágíthatta a gyomrunkat, így az utána következő pár napban akár még éhesebbnek is érezhetjük magunkat. S ha ekkor kezdünk koplalni, akkor épp ellentétes hatást érhetünk el vele, ugyanis a szervezetünk a zsír elégetése helyett inkább el fogja raktározni azt. Ezért kiemelten fontos, hogy a karácsonyi zabálások után megfelelően étkezzünk.

 

 

Ehhez járul hozzá, ha az étkezések előtt elfogyasztunk egy pohár vizet, ugyanis ezzel előbb elérhetjük a teltségérzetet. Semmiképpen se együnk egyszerre túl sokat, és lehetőleg kerüljük az édes sütiket, helyettük inkább gyümölcsöket és zöldségeket rágcsáljunk.

 

Tehát enni kell, de nem mindegy, hogy mit. Mindenképpen részesítsük előnyben a könnyű étkeket, így bátran kerülhet a tányérunkra leves, különféle párolt zöldségek, hal és könnyű húsok, mint például párolt csirke- vagy pulykamell.

 

Mozduljunk ki a négy fal közül!

 

Bár odakinn hideg van, de megéri kimozdulni és bármilyen aktivitást végezni a friss levegőn. Akár egy kiadós séta is jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy megszabaduljunk a fránya plusz klóktól. De bátran hódolhatunk valamilyen téli sportnak is, így felcsatolhatjuk végre a korcsolyát, vagy akár a sílécet is. S ha van a környéken hó, akkor építsünk hóembert vagy szánkózzunk önfeledten a barátokkal. Ráadásul mindez a szabadidős tevékenység hozzájárul a testünk és lelkünk egészségéhez is.

 

Mozdulj ki a négy fal közül! Az OUTLETSALE.HU  a segídségedre lesz! Itt ugyanis megtalálsz mindent, amire kedvenc sportodhoz szükséged van. Válogass most több ezer sportolással kapcsolatos termék közül kedvezményesen!

Hozzászólások:

Kereses