Anyák napja

Az anyák napja egészen az ókori görögökig nyúlik vissza, ahol is annak idején Rheának az istenek anyjának tisztelegtek, a szokás pedig mára az egész világon elterjedt, de mi már saját édesanyánkat köszöntjük. Az ünnepség hasonló, csak éppen más-más naptári időpontokra esik.

 


 

Míg hazánkban csak 1925-ben, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első anyák napját, a Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva, addig Angliában már az 1600-as évek óta él a szokás. Ezen a napon régen és most is, nem az anyák sütnek süteményt, hanem a család férfitagjai lepik meg egy jól vagy rosszul elkészített ínyencséggel az édesanyákat.

 

Amerikában először 1872-ben Bostonban ünnepelték meg az anyukákat, és mint nálunk is általában virágot ajándékoznak kicsik és nagyok egyaránt, régebben szegfűt, manapság inkább rózsát kapnak a szeretett mamák.

 

BERSHKA 2015-ös kollekció, most akár 73% kedvezménnyel! A részletekértkattints:

 

Olaszországban május második vasárnapján ünneplik az édesanyákat. Ilyenkor itt is virágot és rendszerint szív alakú dobozban édességet ajándékoznak a gyerekek a mamának. Olasz módira az ünnepet már jó előre beharangozzák és hetekkel előtte készülődni kezdenek rá.

 

Belgiumban is május második vasárnapjára esik anyák napja, és ha ilyenkor próbálnánk arra felé étterembe menni, meg se próbáljuk, mert már hetekkel előtte le van foglalva minden asztál, náluk ugyanis, egy jó ízű vacsorával köszöntik az anyukákat. Sok étteremben ilyenkor az édesanyák kedvezményese n is vacsorázhatnak.

 

 

Jordániában is ünnep az anyáké, itt március 21-ére esik, azaz a tavasz első napjára. A gyerekek általában az iskolában, az óvodában készítenek valamit és azt adják ajándékba anyukájuknak. Természetesen a nagyobbak is köszöntik az anyukákat ajándékkal, mindenki, ahogy teheti.

 

Anya-lánya bikini? Létezik! Origami KIDS 2015 egyenesen Miamiból! A részletekért kattints:

 

A világ túloldalán Ausztráliában szintén él az anyák napja, ami itt egy országos megmozdulás is egyúttal. A média hetekkel korábban promotálja a napot és hívja fel az ünnepfontosságára a figyelmet. Az ottani civilszervezetek pedig adományokat gyűjtenek, melyeket aztán szétosztanak a nehezebb sorban élő anyukák között. 

 

Nem csak Édesanyáknak! ZARA 2015-ös kollekció, most akár 73% kedvezménnyel! A részletekért kattints:

Hozzászólások:

Van még mit megnézni:

Nézd Te is online a Magyar Jégkorong válogatott meccsét

Nézd Te is online a Magyar Jégkorong válogatott sorsdöntő meccsét!   Kattints: http://www.livesportstreams.tv/en/player/553b49a79335b273056243/33/73/Hungary-Poland        Képek forrása: (Fotó: MJSZ/Mudra László)  

Nagyszerű 3D falfestés! Ezt látnod kell!

A Reszkessetek Betörők szereplői akkor és most.

Macaulay Culkin, azaz Kevin McCallister Érdekesség: A gyerekmunkáról szóló törvény miatt Culkin maximum napi5 órát dolgozhatott.   Devin Ratray azaz Buzz McCallister Érdekesség: Amikor Ratray-t Buzz későbbi életéről kérdezték, azt válaszolta: Valószínűleg Buzz börtönben végezte.   John Heard azaz Peter McCallister Érdekesség: Napjainkban a Sharknado című ...

Bögre, sütitartóval. Elengedhetetlen a fáradt reggelekhez! :)

Kereses