A Gyilkos Barbie és Ken igaz története

Paul Kenneth Bernardo 1964. augusztus 27-én született Torontoban, egy gazdag de működésképtelen családban. Anyja, Marilyn, akit egy tehetős torontoi ügyvéd, Gerald Eastman és felesége Elizabeth fogadott örökbe, boldog családban nőtt fel. Apja Kenneth, egy angol nő és egy olasz bevándorló gyermeke volt, akiknek egy jól menő márvány és cserépüzletük volt, viszont igen gorombán bánt feleségével és fiával. Keneth ahelyett hogy belépett volna a családi vállalkozásba könyvelő lett. Apjához hasonlóan ő is goromba volt feleségével, lányával és fiával, Paullal is. 1975-ben vádat is emeltek ellene egy kislány szexuális molesztálása miatt, sőt a saját lányát is molesztálta. Paul anyja súlyos depressziós lett a folyamatos bántalmazások miatt, emiatt nagy súlyfelesleget is magára szedett. Paul fantáziája az egyetemi évek alatt vált egyre sötétebbé, élvezte a nők megalázását és megerőszakolását.

 

 

1987 októberében találkozott először Karla Homolkával, és szinte egyből egymás megszállotjaivá váltak. A többi nővel ellentétben akiket Paul ismert, Karla mindig bátorította őt szadista szexuális viselkedésével kapcsolatban. Paul több nemi erőszakot is elkövetett Scarborough városában. Áldozatai fiatal nők voltak, akiket késő éjszaka cserkészett be, amint azok hzafelé tartottak. 1987. május 4-én követte el az első nemi erőszakot. Áldozata egy 21 éves lány volt, akit hazáig követett, majd szülei háza előtt kapta el. A támadás majdnem másfél óráig tartott. Május 14-én cserkészte be második áldozatát, egy 19 éves lányt, szintén a szülei háza előtt.

 

Július 27-én megkísérelte a harmadik támdást is, ám az meghiúsult mert a kiszemelt áldozat keményen harcolt és nem hagyta magát, ezért Paul otthagyta őt.

December 16-án sikerült megvalósítania a harmadik támadást, áldozata egy 15 éves lány volt, a dolog majdnem egy órán át tartott. A torontoi rendőrség ekkor figyelmeztette először a késő éjszaka hazatérni készülő fiatal nőket, hogy vigyázzanak mert valaki a környéken fiatal nőkre vadászik.

 

 

December 23-án egy 17 éves lányt erőszakolt meg, akit egy késsel fenyegetett meg. Ezután az eset után aggatták rá a "Scarborough-i erőszaktevő" becenevet.

1988. április 18-án ismét egy 17 éves lányt erőszakolt meg.

Május 25-én egy rendőr majdnem elkapta Pault, de sikerült elszöknie.

Május 30-án ismét lecsapott, ezúttal Carsonban 25 mérföldre Scarborough-tól. Az áldozat egy 18 éves lány volt. Október 4-én a kiszemelt áldozat szintén felvette a harcot Paullal szemben, aki azonban emiatt kétszer is megszúrta a lányt késével a combján és a fenekén, amelyet 12 öltéssel kellett összevarrni.

November 16-án egy 18 éves lányt erőszakolt meg a lány szüleinek a háza mögött. Az ezt követő napon a rendőrség létrehozott egy speciális egységet, hogy elfogják a "Scarborough-i erőszaktevő"-t.

 

December 27-én, miközben Paul ismét megpróbált megerőszakolni egy lányt, az egyik szomszéd észrevette és elüldözte őt.

1989. január 20-án ismét meghiúsult Paul terve, mert a kiszemelt lány felvette ellene a harcot és sikolyaival felzavarta a szomszédokat is. Paul karmolásokkal az arcán elszaladt.

Augusztus 15-én egy 22 éves lányt szemelt ki magának, akit már előző nap is követett hazáig. Ez a különösen erőszakos támadás majdnem két órán át tartott.

November 21-én egy 15 éves lányt erőszakolt meg, akit egy buszmegállóban szemelt ki magának.

 

 

December 22-én egy 19 éves lányt erőszakolt meg.

1990. május 26-án ismét egy 19 éves lányt erőszakolt meg, ám az áldozat ezúttal jól megnézhette magának Pault, így jó személyleírást adott róla a rendőrségnek, akik a számítógép segítségével készítettek róla egy képet, majd két nap múlva megjelentették a torontói és a kisebb helyi lapokban is. Körülbelül két hónappal később ki is is hallgatták Pault, mivel beleillett az elkövető személyleírásába.

 

Ha borzongásra vágysz, keresd te is a legnépszerűbb horror pólókat. A mountainpolo.hu oldalán!

 

1990 májusa és szeptembere között a rendőrök két bejelentést is kaptak miszerint a támadó Paul Bernardo. Az első bejelentést egy banki alkalmazott tette meg. A másodikat Tina Smirnis, aki a három Smirnis testvér egyikének volt a felesége, és akik mellesleg közeli barátságban álltak Paullal. November 20-án be is hívták Pault a rendőrségre és egy 35 perces vallatás után elengedték, mivel nem látták valószínűnek, hogy egy ilyen intelligens és jól szituált férfi lehet a bűntettek mögött. Úgy gondolták, hogy Tina Smirnis csak az elkövetőre kitűzött díjat akarta bezsebelni.

1991. február 1-én Paul elköltözött St. Catharines-be, és ezzel abba is maradtak Scarborough-ban a nemi erőszakok. Azonban új lakhelyén Paul ismét megerőszakolt egy 14 éves lányt, de szakított eddigi módszerével. Nem este hanem kora hajnalban követte el tettét és nem egy buszmegállóban szemelte ki magának áldozatát.

 

 

"

Jane Doe"

Karla Homolka egy kisállat kereskedésben dolgozott, ahol összehaverkodott egy 15 éves lánnyal. 1991. június 7-én meghívta a lányt magához ahol leitatta. Miután elvesztette az eszméletét, Karla felhívta Pault, hogy megvan az esküvőre a meglepetés ajándéka. Paul videóra vette, ahogy mindketten megerőszakolják az akkor még szűz lányt. Másnap "Jane Doe" rossz bőrben ébredt, de azt hitte, hogy csak az első italozás miatt. Nem vette észre, hogy megerőszakolták. A lány még kétszer látogatta meg Bernardoékat. Egyszer elvesztette az eszméletét miután bedrogozták őt. Az utolsó látogatásánál Karla próbálta rávenni őt, hogy szeretkezzen Paullal, de a lány nem akarta, ideges lett és elhagyta a házat.

 

Tammy Homolka

A 90-es években Paul nagyon sok időt töltött a Homolka családnál. Bár az idősebb lánnyal állt jegyben, folyamatosan flörtölt a fiatalabbikkal is. Idővel teljesen megszállottja lett Tammynek, még az is előfordult, hogy bemászott a lány ablakán és maszturbált amíg az aludt. Hat hónappal az esküvő előtt Paul és Karla Tammy italába altatót csempésztek, majd amikor a lány eszméletét vesztette levetkőztették, szája és orra köré pedig egy ruhadarabot tekertek. Karla a huga szűzességét Paulnak szerette volna adni, mivel a férfi mindig panaszkodott, hogy Karla már nem volt szűz amikor ők találkoztak. Miközben Karla szülei az emeleten aludtak, ők lefilmezték Tammy megerőszakolását. A láynt pár órával később halottnak nyilvánították, a rendőrség abban a hitben volt, hogy Tammy a saját hányadékától fulladt meg mert igencsak felöntött a garatra. Az eset után Paul és Karla elköltöztek a házból, magukra hagyva a szülőket gyászukban.

 

Leslie Mahaffy

1991. június 15-én amikor Paul Burlingtonba tartott összetalálkozott a 14 éves Leslie-vel, aki figyelmen kívül hagyta a kijárási tilalmat és kizárták a házából. Senkit sem talált akinél megszállhatna éjjelre. Vesztére Paul ajánlotta fel neki ezt a lehetőséget, majd szólt Karlának, hogy akadt egy játszótársuk. A pár ebben az esetben is videór vette a lány megkínzását és megerőszakolását. A tárgyaláson Paul azt állította, hogy Karla túladagolta a lánynak a Halcion nevű gyógyszer. Ezzel szemben Karla szerint férje fojtotta meg a lányt, akinek a holttestét a házban rejtették el. Később úgy próbálták eltüntetni a testet, hogy feldarabolták és cementet öntöttek rá majd bedobták a Gibson folyóba. Ezeket egy apa és fia találta meg egy horgásztúra alkalmával június 29-én.

 

Kristen French

1992. április 16-án Paul és Karla együtt indultak kocsikázni, hogy újabb áldozatot találjanak maguknak, akit meg is találtak egy 15 éves tanuló, Kristen French személyében, aki éppen hazafelé tartott az iskolából. A pár beállt egy közeli parkolóba, majd Karla kiszáll a kocsiból kezében egy térképpel, és segítséget kért a lánytól, mondván eltévedtek. Amíg a lány a térképet nézte Paul hátulról elkapta és egy késsel a kocsiba kényszerítette. Az elkövetkező három napban videóra vették, ahogy megkínozzák, megalázzák és megerőszakolják a lányt, valamint nagy mennyiségű alkoholt itatnak vele. Rákövetkező nap megölték a lányt, majd elmentek a Homolka családhoz egy húsvéti ebédre. French meztelen testét április 30-án találták meg egy árokban.

 

A bizonyított gyilkosságokon kívül felmerült a gyanú, hogy a párnak több áldozata is lehetett, de ezek egyikét sem sikerült bizonyítani.

1995. szeptember 1-én Paul Bernardot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság. 

 

 

Karla Homolka ellenben 2005. július 4-én 12 év után szabadult montreali börtönéből. Viszonylag enyhe büntetését az magyarázza, hogy Homolka saját férje ellen vallott. Homolka időközben Karla Teale-re változtatta nevét. A börtönben megtanult franciául, és pszichológiát is tanult. Szabadulása után első útja egy tévéstúdióba vezetett. "Nem szeretném, hogy eltegyenek láb alól. Nem akarom, hogy az emberek azt gondolják, hogy most is veszélyes vagyok, és félteniük kellene tőlem gyermekeiket" - nyilatkozta órákkal szabadulása után Karla Homolka az RDI helyi televíziónak. Hozzátette, hogy sohasem fog megbocsátani önmagának.

 

Ha borzongásra vágysz, keresd te is a legnépszerűbb horror pólókat. A mountainpolo.hu oldalán!

 

 

Forrás: "SorozatGyilkosok.hu"

Hozzászólások:

Van még mit megnézni:

Richard Trenton Chase, a sacramentói vámpír

Richard Trenton Chase hat embert ölt meg egy hónap leforgása alatt Kaliforniában 1977-1978 fordulóján. Becenevét, a sacramentói vámpírt azért kapta, mert evett áldozataiból, és ivott a vérükből. Halálra ítélték, de harmincéves korában a börtönben gyógyszerekkel öngyilkosságot követett el.   Richard Trenton Chase 1950-ben született. Brutális gyilkosságait egy furcsa ...

Ed Gein, számos horror film igazi ihletője

Ed Gein alakja központi szerepet játszik számos filmben, például Alfred Hitchcock thrillerében, a Psychóban, illetve A bárányok hallgatnak Buffalo Billjét is az ő személye ihlette. Gein arról volt híres-hírhedt, hogy szobáját áldozatai testrészeiből készített tárgyakkal díszítette.     Ed Gein 1906-ban született Winconsin államban. A porosz bevándorló szülőkkel ...

Kiss Béla, a hordós gyilkos

Kiss Béla, a külföldön is hírhedtté vált sorozatgyilkos huszonnégy nőt ölt meg, főként a szeretőit, akiket lakásának egyik melléképületében rejtett el, hordókba zárva. A kriminálpszichológusok szerint brutális tetteinek hátterében egy torz anya-gyerek kapcsolat, illetve szexuális viszony állhatott. Kisst sosem kapták el.   Kiss Béla 1877-ben született, és eredetileg ...

Ted Bundy, a sármos pszichopata

Ted Bundy az amerikai történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa, aki részben sármjának köszönhette, hogy sikerült behálóznia későbbi áldozatait. Számos fiatal nőt erőszakolt és ölt meg, és holttestüket is megbecstelenítette.   Theodore Robert Bundy 1946 novemberében született a vermonti Burlingtonban. 1974 és 1978 között hét államban több nőt is megölt. Egy évtizednyi ...

Kereses